Textile-art
Imagine the world through the softness of textile.


 Mijn werk komt voort uit een verlangen naar rust in deze hedendaagse drukte en gejaagdheid. De schoonheid en sereniteit van de natuur en de belangstelling voor mensen motiveert mij om kunst te maken.

Met mijn kunst wil ik rust en stilte uitdrukken. Een stukje om te onthaasten, even kunnen wegdromen naar een vredige, harmonieuze plek in de geest. Even terug te gaan naar de natuurlijke omgeving van de mens en zijn oorsprong.

De natuur heeft naast rust zoveel schatten te bieden, door zowel met materialen hieruit, alsmede doordat ik graag gebruik maak van de processen uit de natuur. Veelal ontstaat mijn werk door toeval en intuïtief. Ik ga graag zomaar aan de slag. Ik verf zelf mijn stoffen met verschillende (natuurlijke) methoden en producten. Of door middel van processen waar ik niet de volledige controle over heb, door de natuur zijn gang te laten gaan. Daarna spring ik in, op wat ik heb verkregen. Dit vergroot mijn creativiteit.

Organische vormen en monochrome kleuren komen het meeste in mijn werk voor. Ik verf mijn textiel veelal zelf. Zowel eco printen als andere soorten (textiel) verf. Ik gebruik graag de naaimachine bij mijn kunst. Voor het doorquilten van mijn werk, maar ook uit de vrije hand borduren en het "verven of schetsen" met de naaimachine. • Augustus 2016 - nu:  Redactielid bij het machinaal borduurmagazine Stitchathome.
 • September 2016 - Juni 2018: Opleiding DIY Textile School te Amsterdam.
 • Augustus 2017:  Ecoprinten van Elly Poldervaart (Ellysium)
 • September 2017: Algemene tentoonstelling Quiltersgilde, Grote kerk in Alkmaar.
 • Mei 2018 : Masterclass verf en textuurtechnieken van Denise Labadie
 •  Juni 2018: Groepsexpositie DIY Textile School te Amsterdam.
 • 2018 tm. 2019 masterjaar textielkunst van Erna van Sambeek en Marjolein van der Stoep.
 • Mei 2019: Groepsexpositie Masterjaar. Man on The Moon te Amsterdam
 • September 2019 - 2021: Begeleider opleiding DIY textile School te Amsterdam.
 • Oktober 2019: begeleidster mixed media surface design. DIY Textile School te Amsterdam.
 • November 2019:  Stenenstextuur mixed media workshop Isabelle Wiessler.
 • 2020 Batikopleiding Rita Trefois.
 • zomer 2020 Etalageroute (alternatief voor kunstfietsroute) te Castricum.
 • 2020-2022  Tekenen en schilderen 2 jarige kunstopleiding bij Crejat te Alkmaar.
 • 4 en 5 september 2021. Expositie met TX-projects, in het weefhuis in Zaanstad.
 • 19 augustus tot 7 oktober 2021: Expositie met TX projects in de Regenboogkerk in Hilversum.
 • 25, 26, 27, 28 november en 2, 3, 4, en 5 december 2021 expositie met TX projects in kortevijverberg Den Haag.
 • 22 april tm 5 juni 2022 Frame the galerie. Amersfoort.
 • 4-5 juni 2022 kunstfietsroute Castricum.
 • 15 september tm 25 september 2022.  Expositie met TX-projects  korte vijverberg Den Haag.
 • september 2022 - nu Kunst en vormgeving 3e jaar. 1 jarige verdiepingsopleiding bij Crejat Alkmaar.