Over Textile-art

Mijn naam is Mirjam van der Linden. Ik ben geboren op 29-01-1971 te Heemskerk

Mijn karakter is te omschrijven als creatief, vrolijk, eigenwijs en een ijzeren wil.

Ik heb veel liefde voor mensen, dieren en natuur dit komt naar voren in mijn kunstwerken.

Creatief ben ik altijd al geweest, tekenen met mijn grote zus, maar vooral naaien. Toen ik op kleuterleeftijd was, kreeg ik mijn eerste kindernaaimachine. Aangedreven met de hand met hendeltje aan de rechterzijde van de machine. Al snel deed ik daar mijn eerste werkjes op. Op naaimachine van mijn moeder, die altijd klaar stond voor gebruik, maakte ik mijn eerste Barbie- en poppenkleertjes. Toen ik een jaar of 14 was kreeg ik naailessen en maakte mijn eerste kleren zelf. Een bestaand patroon werd al gauw veranderd naar mijn eigen smaak. Mijn lerares was altijd lovend over mij.  Van mijn spaargeld kocht ik mijn eerste naaimachine. Naaien wordt een bijna dagelijkse bezigheid. Later gaat het maken van kleren over in machineborduren en quilten. ik heb vele cursussen/ workshops in quilten en machine borduren gevolgd.

Mijn liefde voor mensen doet mij besluiten om verpleegkundige te worden. ik kom op voor de zwakkeren in de samenleving. Na het afstuderen kom ik te werken in de psychiatrie en later in de verslavingszorg. De baan van mijn leven. Helaas krijg ik te kampen met Multiple Sclerose, en kan ik mijn oude beroep niet meer uitoefenen.

Ik ga niet bij de pakken neerzitten en ik blijf positief. Ik ga verder met mijn andere passie, naaien, borduren en quilten en richt mippie.com op. Daar verkocht ik borduurpatronen en andere borduurgerelateerde zaken. Ik krijg de kans om voor het magazine "Stitch@home" voor de borduurmachine te werken, hier ben ik nu nog steeds werkzaam. Ik kom tot de ontdekking dat met borduren en naaien mijn creativiteit niet helemaal tot uiting komt.

Ik wil graag alles zelf ontwerpen. Niets namaken van een tekening in een borduurpatroon of van vaste patronen die in quilts te zien zijn. Mijn aandacht wordt getrokken naar portrait quilten, en daar verlies ik mij helemaal in. Ik besluit workshops en lessen te volgen en mijn eigen kennis en creativiteit te gebruiken die ik ruimschoots heb verkregen door middel van eerdere studies en workshops.

Mirjam bloeit helemaal op en ben wat ik nu ben. Met een geheel nieuwe website:

www.textile-art.nl


Augustus 2016: Ik ben redactielid geworden bij het machinaal borduurmagazine Stitchathome.


September 2016: ik ben leerling bij DIY Textile school te Amsterdam, en volg de tweejarige opleiding:  Textile Art & Art Quilt Program.